![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_093456.jpg)
V polovině června bylo na KHS oznámeno průjmové onemocnění v možné spojitosti s konzumací pokrmu z provozovny BONEMA KEBAB na tř. Míru v Pardubicích. Souvislost se nepodařilo prokázat, ale stav v této provozovně při kontrole byl poměrně závažný. Dlouhodobě zde nebyl prováděn řádný úklid, stěny, stropy, podlahy i zařizovací předměty byly nečisté, mastné, místy poškozené, připravená nastrouhaná zelenina v chlazených zásobnících přepadávala na stůl, na ní byla vystaveny jako dekorace plesnivé papriky a rajčata, potraviny a rozpracované pokrmy byly uloženy v mrazicím zařízení bez jakéhokoliv označení (ani kuchař nemohl vědět, dokdy je nutné co zpracovat), nádoby s odpadky byly přeplněné… V době kontroly zde personál kouřil, na mrazicím pultu byly vidět stopy po uhasínámí cigaret o jeho povrch, v popelníku ještě bylo rozkouřeno. Do toho všeho zde bylo shledáno značné množství létajícího i lezoucího hmyzu.
Na místě bylo vydáno rozhodnutí o uzavření provozovny.
Provozovatel začal uklízet a závady odstranil, takže za pár dní mohl opět otevřít. Snad ho uzavření a pokuta přiměje k tomu, aby se podobná situace neopakovala.
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_093524.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_092645.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_093244.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_092533.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_092609.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_093106.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_094058.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_094114.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_094118.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_094207.jpg)
![](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/IMG_20240614_094204.jpg)
Odbor HV a PBU dne 19. 6. 2024
FOTO KHS
Další články s tématem kontrol v provozovnách stravovacích služeb jsou ZDE.
Po uplynutí 6 měsíců od zveřejnění konkrétní provozovny bude příspěvek anonymizován, fotodokumentace bude využita jako edukační materiál.