Tentokrát šlo o restauraci Františku ve Smilově ulici 310 v Pardubicích. Kontrolou byly zjištěny poměrně závažné nedostatky, proto bylo nařízeno pozastavit činnost a uvést vše do pořádku.
Byl zde shledán nedostatečný úklid, nebyly vytvořeny nebo správně užívány pracovní úseky na tzv. „čisté a nečisté“ pracovní postupy, pohromadě byly skladovány neslučitelné druhy potravin, rozpracované či hotové pokrmy a zamražované suroviny a potraviny nebyly nijak značeny.
Provozovatel okamžitě přijal nápravná opatření, uklidil, provedl sanitaci, vyklidil provozovnu od nepotřebných předmětů, potraviny ve skladu, v lednicích i v mrazicím zařízení byly označeny a uspořádány dle charakteru… za dva dny mohl opět provozovat. S pokutou ale musel počítat.
Odbor HV a PBU dne 4. 12. 2024
FOTO KHS
Další články s tématem kontrol v provozovnách stravovacích služeb jsou ZDE.
Po uplynutí 6 měsíců od zveřejnění konkrétní provozovny bude příspěvek anonymizován, fotodokumentace bude využita jako edukační materiál.