Kebab v Pardubicích nebyl v pořádku

V polovině června bylo na KHS oznámeno průjmové onemocnění v možné spojitosti s konzumací pokrmu z provozovny BONEMA KEBAB na tř. Míru v Pardubicích. Souvislost se nepodařilo prokázat, ale stav v této provozovně při kontrole byl poměrně závažný. Dlouhodobě zde nebyl prováděn řádný úklid, stěny, stropy, podlahy i zařizovací předměty byly nečisté, mastné, místy poškozené, připravená nastrouhaná zelenina v chlazených zásobnících přepadávala na stůl, na ní byla vystaveny jako dekorace plesnivé papriky a rajčata, potraviny a rozpracované pokrmy byly uloženy v mrazicím zařízení bez jakéhokoliv označení (ani kuchař nemohl vědět, dokdy je nutné co zpracovat), nádoby s odpadky byly přeplněné… V době kontroly zde personál kouřil, na mrazicím pultu byly vidět stopy po uhasínámí cigaret o jeho povrch, v popelníku ještě bylo rozkouřeno. Do toho všeho zde bylo shledáno značné množství létajícího i lezoucího hmyzu.
Na místě bylo vydáno rozhodnutí o uzavření provozovny.
Provozovatel začal uklízet a závady odstranil, takže za pár dní mohl opět otevřít. Snad ho uzavření a pokuta přiměje k tomu, aby se podobná situace neopakovala.

Co by to mohlo být a zekdy, dokdy se to má zpracovat, těžko říct…
Libo-li lízátko?
Špinavé stěny…
Špinavé stěny i stropy…
Špinavé podlahy (tady je krásně vidět, kam dosáhne mop… ale tu vrstvu letité špíny pod stolem je také nutné řešit)…
Špinavé regály – a z naprosto nevhodného nečistitelného materiálu…
Zřejmě náruživý kuřák…
Snad tam ta cigareta nespadne… do mražáku…
Nespadla…

Odbor HV a PBU dne 19. 6. 2024

FOTO KHS

Další články s tématem kontrol v provozovnách stravovacích služeb jsou ZDE.

Po uplynutí 6 měsíců od zveřejnění konkrétní provozovny bude příspěvek anonymizován, fotodokumentace bude využita jako edukační materiál.