V březnu 2015 provedli pracovníci oddělení hygieny výživy KHS Pardubického kraje celkem 92 kontrol v provozovnách stravovacích služeb, z toho 10 kontrol bylo opakovaných za účelem ověřit odstranění závad z předchozích šetření, 5 kontrol bylo provedeno na základě podnětu občanů.
Celkem bylo uloženo 20 pokut v celkové výši 33.800 Kč.
Ve třech případech bylo nařízeno uzavření provozovny za účelem úklidu a odstranění nejzávažnějších nedostatků.
![VSTUP DO SKLEPA](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/VSTUP-DO-SKLEPA1.jpg)
![úklidová komora ve výdejně jídel](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/%C3%BAklidov%C3%A1-komora-ve-v%C3%BDdejn%C4%9B-j%C3%ADdel1.jpg)
![podlaha](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/podlaha1.jpg)
![knedlíky chlazené na rampě, nechráněné proti kontaminaci](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/knedl%C3%ADky-chlazen%C3%A9-na-ramp%C4%9B-nechr%C3%A1n%C4%9Bn%C3%A9-proti-kontaminaci1.jpg)
![zamražené maso dodané do provozovny jako chlazené](https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/zamra%C5%BEen%C3%A9-maso-dodan%C3%A9-do-provozovny-jako-chlazen%C3%A91.jpg)