• Zpráva o monitoringu užívání zubních kartáčků u dětí v MŠ – 12. 1. 2016
  • Zpráva z kontrolní činnosti školních jídelen od 1. 1. 2015 – 30. 6. 2015
  • Informace o průběhu zotavovacích akcí pro děti v Pardubickém kraji k 5. 9. 2015
  • Studie 2015/2016 o výživové kvalitě ve školních jídelnách:
    Tisková zpráva MZČR (31. 8. 2015)

Kolik živin mají ve skutečnosti školní obědy v ČR 
Na začátku školního roku je obvyklé věnovat se školnímu stravování. Vyjadřují se politikové, různí odborníci i úplní laikové. Média vyjádření prezentují s povděkem, zejména když jde o kritické komentáře. Zřídka se ale dozvíme, co je objektivní základ tvrzení. Studie obsahu nutrientů


v pokrmech ze školního stravování ve školním roce 2015/16, provedená na pokyn hlavního hygienika ČR, ve spolupráci SZÚ, hygieniků a dalších odborníků, poskytuje zajímavý analytický pohled, možná trochu překvapivý, na situaci v ČR. Jednoduše, školní stravování není tak špatné, ale je pořád co zlepšovat.


Další odkazy – Oddělení hygieny dětí a mladistvých: